HTML

Laolambada-válogatás a világ mulatós zenéiből

a casio cég mérnökei nem sejtették, hogy szintetizátorokba betáplált ritmusok néhány évtized alatt új, az egész világot lehengerlő stilust teremtenek. főleg saját videó cédé gyüjteményenből igyekszem megtölteni a blogot

Friss topikok

vietkong harciszellem

2008.01.17. 22:16 bagusz

A vietnámi háború lassan a múlt ködébe veszik. Ha az országba látogatunk egy kínaihoz hasonló modern gazdaságot találunk és a világ csendőre az Egyesült Államok is sokkal jobb ellenségeket talált magának, mint az izgága vietkongok. Ennek tükrében tiszteletreméltó szándékot tükröz a vietnámi propagandagépezet azon törekvése, hogy szembeszálljon a felejtés totalitásával. A fiatalságnak igenis szükséges ismernie a megszállók elleni harc hősies és emberpróbáló küzdelmeit. Az ilyen videóklipekből merített tartás segít szembeszállni a mindennapok kis megalkuvásaival. A felhasználóbarát feliratozás ugyanakkor megkönnyíti a hétköznapok karaokéját. Két db kiváló videóCD mintegy 20 dalból választottam ki az alábbi kettőt, ami nem volt könnyű, hiszen a zenék két típust alkotnak, szerelmes-romantikus (ezek, a szöveg ismerete nélkül kevéssé érdekesek, hiszen a klipek a szívfájdalom ilyen vagy olyan háborús okból való elszenvedését közvetítik meglehetősen vontatottan) illetve a harcos-induló jellegűek, na ezek már megértő fülekre találnak a céltalan magát cinikusnak hívő hazai közönség soraiban is. A hatásos képi magoldások lendületes fülbemászó dallamokkal hamar megkedveltetik magukat az emberrel, így szerezve újabb és újabb híveket a vietnámi külpolitikának.
 

2 komment

Címkék: zene videó induló klipp vietnám

A bejegyzés trackback címe:

https://laolambada.blog.hu/api/trackback/id/tr66301493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiricsiz 2008.02.08. 22:05:50

ezek a vietkongok nagyon jók indulóban.

arra lennék kíváncsi, hogy magát a zenei formátumot egy az egyben az európai zenéből vették át, vagy vannak hagyományai az ilyesfajta indulóknak a vietnámi zenében és azt ötvözgették????

nadragulya 2008.09.07. 21:27:11

Persze, hogy van joga minden népnek a mútját, hôsi multtá kozmetikázni. Viszont az is biztos, hogy a háború nem az amerikaiak és a vietnámiak között folyt. Elôször ott voltak a kinaiak, akik évezredekig ultek a vietnámiak nyakán, aztán a Szovjetunió, és igen Kina jött segiteni (a franciak utan), hogy az egyetlen igazi társadalmi rendet rájuk erôszakolja. Itt jöt az USA, szintén segiteni, de az ország deli részének. Valamikor a hetvenez évek végén Vietnam egyesult, mint kommunista ország. Ha Dél-Koreai mintára egyesultek volna, akkor az amerikaiak nem ellenségek hanem barátok.
Azután még annyit a Vietnamiakrol, hogy nem tul sok békés idôszak jutott ki nekik. Miután onállóak lettek háboruztak Kinával, Kambodiával. Csúnya dolog azt mondani, hogy a háború a normális a világ ezen részén is.

süti beállítások módosítása